FREMTIDENS SPEJDERHYTTER

LETH & GORI

LETH & GORI har vundet Den A.P. Møllerske Støttefonds arkitektkonkurrence om Fremtidens Spejderhytte, som er afholdt i samarbejde med Spejderne og FDF. Vores forslag til fremtidens spejderhytte nytænker den klassiske spejderhytte i både form og funktion. Hytten åbner sig mod omgivelserne, trækker naturen ind og inviterer hyttens brugere til at være udenfor. Hytten, der primært er bygget af træ, er kompakt og rummer de mest nødvendige basisfunktioner for en spejderforening. I første omgang er det planen at opføre 25 hytter til lokale spejderforeninger rundt i landet. Projektet er et samarbejde med Rønnow Arkitekter, VEGA Landskab og ABC Rådgivende Ingeniører.

’Fremtidens Spejderhytte er tænkt så den tilbyder aktiviteter både inde og ude, oppe og nede. Overdækkede terrasser og udearealer i ly og læ for vejr og vind, og shelterpladser under den store åbne tagkonstruktion. Vi ser spejderhytten som en værktøjskasse med skuffer, skabe og opbevaringsrum, der kan folde sig ud og åbne op for skiftende anvendelser og fleksibel brug. Overalt på hyttens facader er der skabt underlag for ophæng, kroge og beslag, der muliggør opmagasinering af udstyr, inventar, økser, billeder, potter og pander, fund fra skoven, årer til kanoerne eller andet udstyr,’ fortæller arkitekt Karsten Gori om den nye hytte.

Visualisering af eksteriør
Visualisering af eksteriør
Visualisering af interiør
Visualisering af interiør
Opstalt
Situationsplan
Plantegning
Snittegning