Varde Teater og Musikhus

LETH & GORI

Varde Teater og Musikhus er det nye kulturcenter for teater og musik i Varde, Danmark. Projektet er resultatet af en indbudt konkurrence, som LETH & GORI vandt i oktober 2022.

Bygningen tilpasses den eksisterende Smedeværkstedet, de større industrihaller og byens skala. Facaden har karakteristiske træk inspireret af industrihallerne, som skaber et levende udtryk. Indvendigt skaber projektet en livlig og rummelig verden, der er optimal til daglig brug.

Forslaget viser grundig forskning og er udviklet med stor indsigt i teatrets behov. Samarbejdet involverede flere discipliner, herunder OJ Rådgivende Ingeniører, VEGA Landskab, fortheloveoflight, Scenerum/Filippa Berglund, Gade & Mortensen Akustik og Stouenborg.

Varde Teater- og Musikhus er blevet realiseret med støtte fra forskellige fonde og Varde Kommune.