Tækkede Teglblokke boligprojekt

RØNNOW LETH & GORI

TÆKKEDE TEGLBLOKKE er et af tre vinderprojekter i Realdania og Villum Fondens initiativ Boligbyggeri fra 4 til 1 planet - Next Generation Architecture som handler om at udvikle boligbyggeri med et kraftigt reduceret CO2-aftryk. Initiativet kulminerer i opførelsen af tre pavilloner der illustrerer de tre vinderprojekters boligbyggekoncepter ifm. UIA World Congress of Architects i København i juli 2023. TÆKKEDE TEGLBLOKKE er udviklet af RØNNOW LETH & GORI i samarbejde med CINARK.

Projektets udgangspunkt er at undersøge en ny byggeteknik baseret på ler og tækkerør, som er nogle af de mest traditionelle og stedbundne materialer man overhovedet kan finde i en dansk kontekst. Ved at kombinere isolerende teglblokke (poroton) med tækkerør skabes en ekstremt robust og diffusionsåben konstruktion som både er velkendt og velegnet til at skabe gode og sunde boliger. Undersøgelsen står på skuldrende af vores historiske bygningskultur og traditionelle håndværksmæssige og byggetekniske løsninger, men rækker også ind i en fremtid hvor vi skal være i stand til at bygge gode, sunde og langtidsholdbare boliger med et langt mindre CO2-aftryk.