Elefanthuset

LETH & GORI

Elefanthuset transformerer en eksisterende kapelbygning fra 1880’erne i De Gamles By på Nørrebro i København, til et nyt aktivitetscenter i tilknytning til Center for Kræft og Sundhed København (CKSK). Center for Kræft & Sundhed København er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse og centret tilbyder rehabilitering til borgere i Københavns Kommune, der har eller har haft kræft, samt rådgivning og støtte til alle, der er berørt af kræft.

De nye faciliteter i Elefanthuset skal benyttes til træningsaktiviteter, mindfulness, yoga, foredrag osv. En del af huset er, efter internationalt forbillede, indrettet som et såkaldt ’Men’s Shed’ eller ’Mænds Mødested’ med aktiviteter målrettet kræftramte mænd.

LETH & GORI’s transformation af Elefanthuset skaber en arkitektonisk ramme, som omfavner brugerne med dagslys, varme, autentiske materialer og robuste detaljer. Alle husets rum er tænkt så de drager omsorg for mennesker – fordi omsorgsfulde rum, kan rumme sårbare mennesker. Rum med en detaljering, der kalder på nærvær og menneskelig varme.

Elefanthuset blev hædret med Arkitektforeningen Københavns Store Arne pris 2019.

Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer
Fotograf: Laura Stamer