Falkonergårdens Gymnasium

RØNNOW ARKITEKTER

Falkonergårdens Gymnasium er tegnet og opført af arkitekt og Kgl. Bygningsinspektør Thomas Havning i 1950’erne, der i sit virke var kendetegnet ved en danskpræget funktionalistisk stil og han repræsenterede en gennemført, tidsløs, enkelhed, som understregedes af traditionelle byggematerialer og ikke mindst godt håndværk og smukke detaljer.

Tegnestuen har siden 2008 gennemført en lang række projekter i de bevaringsværdige bygninger, både for Gymnasiet og for Universitets- & Bygningsstyrelsen - heriblandt en ombygning og modernisering af faglokalerne, ombygning af kantine og administrationslokaler, en omfattende vinduesrestaurering og en ny tillbygning.

Den nye undervisningsfløj på 1700 kvadratmeter er opført i 2017 som erstatning for den gamle rektorbolig og indeholder bl.a. fitnesslokaler, undervisningslokaler, studievejledning, biologilokaler og store arealer til gruppearbejdsfaciliteter. Det var ambitionen at den nye tilbygning skulle indpasse sig i skolens arkitektur, hvor det flotte mønstermurværk er karakteristisk, og den nye tilbygning er derfor udført med et stribet mønster i gul og rød tegl, men i et nyt teglstensformat for at understrege et nyt lag i skolens historie.

Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer
Fotograf: Casper Brogaard Højer